Hallo Allemaal, 

Het nieuwe seizoen start op 4 september in Apeldoorn geniet nog even van de vakantie en van de komende mooie dagen, dan hopen wij jullie allemaal in de zaal weer te zien.

Axe 

Raimundo Albuquerque Filho is geboren op 1 december 1978 in Porto Velho (Rondonia). Van zijn familie heeft hij de bijnaam zuzu gekregen. Later werd dit ook zijn bijnaam in de capoeira.

De eerste capoeira bewegingen heeft zuzu geleerd op 10 jarige leeftijd, toen zijn broer Adolfo in de tuin capoeira speelde. Inmiddels was zuzu verhuisd naar Fortaleza (Ceara) en in 1998 begon hij daar met capoeira lessen en trainde met vrienden op het strand. Zijn eerste lessen waren op de Universiteit van Ceara. Hier gaf mestre Samuray toen, van Cia. Terreiro do Brasil, les. Na een paar jaar veranderde zuzu van groep en ging hij bij Mestre Espirro Mirin trainen. Dit was in groep Cordao de Ouro. Hier leerde hij Mestre Marrom van grupo Uniao Capoeira kennen en sloot zich later bij deze groep aan.

Meester Marrom stimuleerde zuzu om fanatiek te trainen en tegenwoordig geeft zuzu ook zelf workshops en demonstraties namens de groep Uniao Capoeira. Inmiddels heeft zuzu aan verschillende cursussen en nationale en internationale evenementen deelgenomen, waar hij ook belangrijke capoeira meesters heeft ontmoet.

Begin 2010 heeft zuzu zijn diploma's fitnessinstructeur behaald, waardoor hij nu een nog beter inzicht heeft gekregen in het bewegen van het menselijk lichaam. Wat perfect toegepast kan worden in de capoeira lessen.